Logo marki Fiat
 
Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ



 Strona 3 z 7 [ Posty: 100 ] Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna



Autor Wiadomość
 Post : 10 gru 2011, 17:59 
Offline

Rejestracja:
14 wrz 2011, 16:37
Posty: 101
Witam.-Koledzy trochę za ostro dyskutujecie, ale popers ma rację. Jeżeli lusterka boczne(zewnętrzne) nie są ogrzewane w evo, to brak czujnika i odwrotnie. Jeżeli chodzi o czas ogrzewania tylnej szyby to jest wyłącznik czasowy(instrukcja obsługi się kłania). U mnie nie grzeją lusterka a więc nie ma czujnika temp. zewn. POZDRAWIAM!!!


Na górę 
 Post : 10 gru 2011, 18:28 
Offline

Rejestracja:
29 maja 2008, 17:08
Posty: 1095
Lokalizacja: Między Łodzią a Warszawą :)
Powtórzę. Czujnik temperatury zewnętrznej nie ma tu nic do rzeczy !! Warunek to napięcie na akumulatorze i czas, zapewne 20 minut jak w Bravo, od aktywacji. Innych warunków nie ma. W klimatyzacji automatycznej jest jeszcze żądanie szybkiego odmrożenia odpowiednim przyciskiem.

Jeśli nie grzeją lusterka to:
- uszkodzony wkład - w Bravo częsty przypadek, zwłaszcza lewe lusterko
- brak podgrzewania w lusterku w ogóle; jako opcja wyposażenia dodatkowego.

Sprawdziłem w Instrukcji od Punto Evo. Lusterka zewnętrzne podgrzewane są oznaczone jako "dla wersji/rynków gdzie przewidziano". Gratuluję "postępu".

_________________
Fiat Bravo 120 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, ESP+ASR, fabryczny alarm, subwoofer, itd.
Fiat Grande Punto 90 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, subwoofer,itd.
Sprzedam kompletne zestawy nagrzewnic elektrycznych do Bravo


Na górę 
 Post : 10 gru 2011, 18:42 
Offline

Rejestracja:
14 wrz 2011, 16:37
Posty: 101
Jeżeli chodzi o podgrzewane lusterka w evo, dowiedziałem się, że w jednej wiązce jest kpl. przewodów do podrzewania lusterka i kpl. do czujnika temp. Jeżeli nie zainstaluje się tej wiązki to brak obu opcji.POZDRAWIAM!!!


Na górę 
 Tytuł:
 Post : 11 gru 2011, 07:42 
Offline

Rejestracja:
18 lip 2011, 09:47
Posty: 68
i znowu zamiast doradzać to się kłócicie. powiem że wszyscy po części mają rację,Punto My life to następna generacja grande punto. zmiana stylistyczna przede wszystkim i poprawione bolączki wieku dziecięcego grande punto. Szyba tylna wyłącza się samo po ok 20 min - i tu się kłania instrukcja, ale dziadek ak też ma rację bo żeby mieć podgrzewane lusterka to trzeba wziąć czujnik temperatury. wiem bo sam w salonie chciałem to mieć. ale to że są razem to nie znaczy że funkcjonować bez siebie nie mogą.


Na górę 
 Tytuł:
 Post : 11 gru 2011, 12:51 
Offline

Rejestracja:
29 maja 2008, 17:08
Posty: 1095
Lokalizacja: Między Łodzią a Warszawą :)
Zrozumcie po wsze czasy. Wiązka to jedno, zależność czujnika od podgrzewania lusterek drugie. Opcje są powiązane w związku z wyciąganiem pieniędzy od klienta. Są dwie wiązki, jednak goła, druga pełna. I stąd w opcji podgrzewanych lusterek pojawia się od razu czujnik temperatury. I tylko dlatego. Innej zależności, tym bardziej "specyficznych ustawień komputera" nie ma. Komputery też są te same w opcji najuboższej i najbardziej wyposażonej. Mity o jakiś brakujących rezystorach czy coś takiego można między bajki włożyć. Choćby fakt dołożenia do mojego Grande takich opcji jak:
- Blue Me
- nagrzewnica elektryczna
- subwoofer

Tak samo mogę dołożyć halogeny, włączyć czujnik temperatury, fabryczne radio i inne cudowne rzeczy, o których w serwisie mówią "trzeba komputer wymieniać". Guzik prawda. Komputer jest akurat tą częścią, które nie trzeba wymieniać... Kwestia wiedzieć co, gdzie i jak.

_________________
Fiat Bravo 120 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, ESP+ASR, fabryczny alarm, subwoofer, itd.
Fiat Grande Punto 90 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, subwoofer,itd.
Sprzedam kompletne zestawy nagrzewnic elektrycznych do Bravo


Na górę 
 Tytuł:
 Post : 12 gru 2011, 07:09 
Offline

Rejestracja:
18 lip 2011, 09:47
Posty: 68
I ja jestem tego samogo zdania. teraz tylko niech znajdzie się osoba która ma pojęcie o tym i nam tu ładnie coś mądrego napisze. Czekamy!!!!
Jeszcze chciałbym dołożyć oświetlenie drzwi.


Na górę 
 Tytuł:
 Post : 12 gru 2011, 08:43 
Offline

Rejestracja:
29 maja 2008, 17:08
Posty: 1095
Lokalizacja: Między Łodzią a Warszawą :)
Żadna filozofia. Czujnik, przewody, dłubanie w komputerze i ... działa.

_________________
Fiat Bravo 120 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, ESP+ASR, fabryczny alarm, subwoofer, itd.
Fiat Grande Punto 90 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, subwoofer,itd.
Sprzedam kompletne zestawy nagrzewnic elektrycznych do Bravo


Na górę 
 Tytuł:
 Post : 12 gru 2011, 08:57 
Offline

Rejestracja:
18 lip 2011, 09:47
Posty: 68
przewody i czujnik to żadna filozofia ale dłubanie w kompie to już problem


Na górę 
 Post : 12 gru 2011, 20:33 
Offline

Rejestracja:
14 wrz 2011, 16:37
Posty: 101
Witam.-Koledzy jesteście pesymistycznie nastawieni, trzeba rozłączyć złącze elektr. na prawym słupku, dołożyć wiązkę między innymi z czujnikiem i przekręcić kluczyk w stacyjce.( na razie bez grzebania w komp.) Zobaczymy co się pojawi na wyświetlaczu, jeżeli nic to trzeba ruszyć komp. ale to ostateczność. Pytanie jak zdobyć na próbę lusterko.


Na górę 
 Post : 13 gru 2011, 17:22 
Offline

Rejestracja:
14 wrz 2011, 16:37
Posty: 101
Witam.-Dzisiaj wystukałem na eperze,że wiązka przewodu, który wchodzi do lusterka ma z jednej strony większą kostkę następnie z tej wiązki wychodzą 3 przewody zakończone małymi kostkami: podgrzewanie,reg. lusterek,czujnik temp. W eperze podają, że wszystkie GP i EVO posiadają te przewody symbol-71753245. być może brakuje tylko samego czujnika. Gdy skończy się u mnie gwarancja wyjmuję odbłyśnik żeby to sprawdzić. U fiata wszędzie są oszczędności.POZDRAWIAM!!!


Na górę 
 Tytuł:
 Post : 14 gru 2011, 06:35 
Offline

Rejestracja:
18 lip 2011, 09:47
Posty: 68
Rozbierałem lusterko w swoim evo i lipa, tylko trzy przewody do sterowania.


Na górę 
 Post : 14 gru 2011, 07:29 
Offline

Rejestracja:
14 wrz 2011, 16:37
Posty: 101
Witam.- Rozbierałeś prawe lusterko? jeżeli tak to wiemy znowu coś więcej. Jaki cel miałby Fiat likwidując tylko przewody i czujnik, sprawa niestety leży w kom. Należy znależć człowieka, który jest specem w tej dziedzinie i pracuje w serwisie.POZDRAWIAM!!!


Na górę 
 Post : 18 gru 2011, 10:33 
Offline

Rejestracja:
29 maja 2008, 17:08
Posty: 1095
Lokalizacja: Między Łodzią a Warszawą :)
Serwis nic nie powie, poza tym że "trzeba wymienić komputer". Ciekawe na jaki, jak po numerze VIN przyślą taki sam :). Ale jak pisałem możliwość dołożenia jest.

_________________
Fiat Bravo 120 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, ESP+ASR, fabryczny alarm, subwoofer, itd.
Fiat Grande Punto 90 KM dołożyłem Blue Me, nagrz. elektr., tempomat, subwoofer,itd.
Sprzedam kompletne zestawy nagrzewnic elektrycznych do Bravo


Na górę 
 Post : 18 mar 2012, 19:20 
Offline

Rejestracja:
14 wrz 2011, 16:37
Posty: 101
Witam. W serwisie twierdzą, że Punto Evo Mylife nie ma w komputerze opcji temperatury zewnętrznej. Dzisiaj czytałem na forum, że gość kupił w 2011r. Punto Evo MyLife z podgrzewanymi lusterkami i czujnikiem temperatury zewn. Po gwarancji montuję dodatkowe przewody i czujnik temp. w lusterku, musi działać.POZDRAWIAM!!!


Na górę 
 Post : 24 lut 2013, 11:04 
Offline

Rejestracja:
22 lut 2013, 22:45
Posty: 7
W Punto My life idzie uruchomić funkcję temperatury zewnętrznej w komputerze. Brakuje jedynie czujnika temperatury i kabli, które idą do lusterka.
Dla niedowiarków w załączeniu zdjęcie wyświetlacza. Na chwile obecną wyświetla "---", bo brakuje wspomnianego czujnika.

Obrazek


Na górę 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
 Strona 3 z 7 [ Posty: 100 ] Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna





Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: